Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

25.5.17

Πολιτική και κοινωνική ωριμότητα για το Τέμενος ζήτησε από τα κόμματα ο K. Γαβρόγλου

Πολιτική και κοινωνική ωριμότητα για το Τέμενος ζήτησε από τα κόμματα ο K. Γαβρόγλου

Την ανάγκη να επιδείξουν όλα τα κόμματα, πολιτική και κοινωνική ωριμότητα στο θέμα της οικοδόμησης και λειτουργίας του Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα, επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με αλλαγές στην εκπαίδευση.
«Έχει σημασία η οικοδόμηση και λειτουργία του Τεμένους. Η οικοδόμηση του δεν ταυτίζεται με την λειτουργία του. Πρέπει να δείξουμε πολιτική και κοινωνική ωριμότητα όταν έχουμε τόσο κόσμο και στην Αττική και στη χώρα που είναι μουσουλμάνοι», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακόμα, ο υπουργός Παιδείας κάλεσε όλα τα κόμματα «να εκφράσουν την βούληση τους, ώστε να λυθεί το θέμα του Μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό», για την δημιουργία του οποίου ομόφωνα η εκκλησία της Ελλάδος, έχει παραχωρήσει 20 στρέμματα.
Διευκρίνισε παράλληλα ότι το υπουργείο Παιδείας αναμένει την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων για τον εργολάβο που λόγω οικονομικών προβλημάτων έχει πτωχεύσει, ώστε να δοθεί δυνατότητα να απομακρυνθούν τα μηχανήματα που υπάρχουν και να ξεκινήσουν οι εργασίες.
«Όπως είναι σεβαστό το δικαίωμα για τον λατρευτικό χώρο το ίδιο σεβαστό είναι και το δικαίωμα να ταφεί κάποιος εκεί που θέλουν οι δικοί του και πολύ σύντομα ελπίζουμε να το καταφέρουμε», πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.
Νομοθετικές αλλαγές για «καθηκοντολόγιο», μαθητικές κοινότητες και 5ετή πτυχία, ανακοίνωσε ο Κ. Γαβρόγλου
Νομοθετικές ρυθμίσεις για αλλαγές στο «καθηκοντολόγιο» και στις σχολικές μαθητικές κοινότητες, έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη και ότι σύντομα θα κατατεθούν, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στα θέματα της εκπαίδευσης.
Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου, το υπουργείο προχωρά στην επεξεργασία των νέων ρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι ήδη είναι σε συζήτηση με το Συνήγορο του Παιδιού σε ό,τι αφορά τις μαθητικές κοινότητες.
Ακόμα, επεσήμανε ότι στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα κατοχυρώνονται τα 5ετή πτυχία και θα μπορούν να είναι ενοποιημένα με το μάστερ.
Τέλος, επέκρινε τη στάση του ΚΚΕ, που έχει όπως είπε την αντίληψη πως, «ενόψει ενός παραδείσου που κάποτε θα έρθει, η σημερινή κόλαση είναι μια χαρά».

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ